Изберете страница

Какво е орнаментно стъкло?

Къде се използва?

Прозорци

Стъклени врати

Стъкло за вана и душ

Разделители за стаи

Защита на повърхности

Домашна декорация

Витражи

Орнаментното стъкло

е създадено от дизайн отпечатан в самото стъклото, създаващ безшевна текстурирана шарка.
Предимствата на шареното стъкло са очевидни, позволявайки диапазон от пълна поверителност до полу-частна или неясна.
Предлага се в различни дебелини в зависимост от стила и се използва за прозорци, врати, странични светлини, прегради, врати на шкафове, парапети на стълби и много други. Някои шарени стъкла също могат да бъдат закалени,
ако стъклото е достатъчно дебело за трайност и да се осигури безопасност и сигурност. Персонализирайте
проекта си и създайте нещо уникално, като включите шарено стъкло с други процеси като ламиниране, обратно боядисване и цифров печат.

Текстурираното / орнаментно / стъкло се предлага в много различни цветове и може да бъде прозрачно или непрозрачно.  Поради разнообразието от налични текстури, то може да се използва за различни цели навсякъде в дома:

– декорация
– поверителност /прикритие от любопитни погледи/
– светлинна дифузия
– покритие на повърхности
– стъкло за врати

Използвайте текстурирано стъкло във вратите, за да защитите поверителността си,  без да блокирате напълно гледката на някой,  който стои отвън и без да се лишавате от изобилие на светлина.  Освен това,  орнаментното стъкло е идеално за  плъзгащи се стъклени врати и врати и помага за намаляване на енергийните разходи, като намалява проникването на ултравиолетова светлина,  а същевременно с това позволява предимствата на естественото осветление.

 

 

ЗАЩИТА НА ПОВЪРХНОСТИ

Стъклото с  текстура е надежден начин да защитаване на маси и плотове. Може да бъде закрепено за постоянно или оставено като подвижно покритие, устойчиво на петна и лесно да се почиства.  За тази цел може да искате да разгледате използването на закалено стъкло, защото то не се надрасква толкова лесно, колкото обикновеното стъкло и има по-висока якост на опън.

ДОМАШНА ДЕКОРАЦИЯ

По-малките части от орнаментно стъкло също са чудесен начин за декориране на стаи. Окачването на малко парче в прозореца може да осигури някои цветни отразяващи ефекти, които пръскат игриви черти по стените. По-големите парчета са удобни за блокиране на нежеланите ултравиолетови лъчи, което помага да се запази покритието на мебелите  и тапицерията.

ВИТРАЖИТЕ

също са вид орнаентно стъкло.

Инсталирането на текстурирано стъкло е рентабилен начин за  създаване на великолепна домашна обстановка. Някои привлекателни опции включват използването на огледала по поръчка, инсталиране на прозорци с двойно стъкло и използване на скосено стъкло за плотове или декоративни повърхности.

В Ениглас Пловдив нашите експерти  са добре запознати с разнообразието от възможности за дебелина и шарки,  достъпни за клиенти, както от бита, така и от индустрията.  Искате да добавите уникален външен вид към вашето пространство? Помислете за използването на орнаментно стъкло. Свържете се с нас още днес, за да споделите Вашите нужди и идеи.

Къде се използва?

ПРОЗОРЦИ

от орнаментно стъкло пропускат естествената светлина в дома,  докато са непрозрачни. Независимо дали имате плъзгащи се  или фиксирани прозорци, орнаментното стъкло може да се използва за всички прозорачни системи в България, за да предложи най-добрата комбинация от стил, поверителност и естествена светлина. Шареното стъкло е с  голяма енергоспестяваща способност , като  шарката разбива пряката слънчева светлина, за да се избегне неблагоприятно въздействие върху интериора на дома или офиса /например обезцветяване на мебели, килими/ и също така ще  добавите изцяло различна визия на помещението.

СТЪКЛЕНИ ВРАТИ С РАМКА

Ако искате да добавите уникален щрих към вашата врата, изберете стъклени шарки, които ще ви дадат изкривена и непрозрачна гледка с използването на някоя от популярните текстури на стъклото.

СТЪКЛО ЗА ВАНА И ДУШ

Тъй като позволява на светлината да премине, но нарушава видимостта, текстурираното стъкло е идеално за вани и душ кабини.  Можете да поръчате врати за душ или да замените съществуващите стъкла. Като странична полза, използването на стъкло в душ кабини създава илюзията за разполагане с повече пространство, което е привлекателно за тези с малки зони за къпане.

РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА СТАИ

Стъклото е добър начин за разделяне на стаите. Ако имате отворено пространство между трапезарията кухнята,  използването на орнаментно стъкло има допълнителната полза от улавянето на по-голямата част от топлината от готвенето в кухнята. Това помага за намаляване на енергийните разходи и поддържа семейството ви удобно на масата за вечеря.

 

Орнаметни стъкла