Орнаментното стъкло

Орнаметни стъкла

е създадено от дизайн отпечатан в самото стъклото, създаващ безшевна текстурирана шарка.
Предимствата на шареното стъкло са очевидни, позволявайки диапазон от пълна поверителност до полу-частна или неясна.
Предлага се в различни дебелини в зависимост от стила и се използва за прозорци, врати, странични светлини, прегради, врати на шкафове, парапети на стълби и много други. Някои релефни стъкла също могат да бъдат закалени,
ако стъклото е достатъчно дебело за трайност и да се осигури безопасност и сигурност. Персонализирайте
проекта си и създайте нещо уникално, като включите шарено стъкло с други процеси като ламиниране, обратно боядисване и цифров печат.

Текстурираното / орнаментно / стъкло се предлага в много различни цветове и може да бъде прозрачно или непрозрачно.  Поради разнообразието от налични текстури, то може да се използва за различни цели навсякъде в дома:
– декорация
– поверителност /прикритие от любопитни погледи/
– светлинна дифузия
– покритие на повърхности
– стъкло за врати

Използвайте текстурирано стъкло във вратите, за да защитите поверителността си,  без да блокирате напълно гледката към стаята и без да се лишавате от изобилие на светлина.  Освен това,  орнаментните стъкла са идеални за  плъзгащи се стъклени врати и помагат за намаляване на енергийните разходи, като намаляват проникването на ултравиолетова светлина,  а същевременно с това позволяват предимствата на естественото осветление.

Къде се използва?

 

ЗАЩИТА НА ПОВЪРХНОСТИ

Стъклото с  текстура е надежден начин да защитаване на маси и плотове. Може да бъде закрепено за постоянно или оставено като подвижно покритие, устойчиво на петна и лесно да се почиства.  За тази цел може да искате да разгледате използването на закалено стъкло, защото то не се надрасква толкова лесно, колкото обикновеното стъкло и има по-висока якост на опън.

ПРОЗОРЦИ

от орнаментно стъкло пропускат естествената светлина в дома,  докато са непрозрачни. Независимо дали имате плъзгащи се  или фиксирани прозорци, орнаментното стъкло може да се използва за всички прозорачни системи в България, за да предложи най-добрата комбинация от стил, поверителност и естествена светлина. Шареното стъкло е с  голяма енергоспестяваща способност , като  шарката разбива пряката слънчева светлина, за да се избегне неблагоприятно въздействие върху интериора на дома или офиса /например обезцветяване на мебели, килими/ и също така ще  добавите изцяло различна визия на помещението.

 

ДОМАШНА ДЕКОРАЦИЯ

По-малките части от орнаментно стъкло също са чудесен начин за декориране на стаи. Окачването на малко парче в прозореца може да осигури някои цветни отразяващи ефекти, които пръскат игриви черти по стените. По-големите парчета са удобни за блокиране на нежеланите ултравиолетови лъчи, което помага да се запази покритието на мебелите  и тапицерията.

СТЪКЛЕНИ ВРАТИ С РАМКА

Ако искате да добавите уникален щрих към вашата врата, изберете стъклени шарки, които ще ви дадат изкривена и непрозрачна гледка с използването на някоя от популярните текстури на стъклото.

стъкла
 

ВИТРАЖИТЕ

също са вид орнаментно стъкло.
Инсталирането на текстурирано стъкло е рентабилен начин за  създаване на великолепна домашна обстановка. Някои привлекателни опции включват използването на огледала по поръчка, инсталиране на прозорци с двойно стъкло и използване на скосено стъкло за плотове или декоративни повърхности.

СТЪКЛО ЗА ВАНА И ДУШ

Тъй като позволява на светлината да премине, но нарушава видимостта, текстурираното стъкло е идеално за вани и душ кабини.  Можете да поръчате врати за душ или да замените съществуващите орнаментни стъкла с нова и различна шарка. Като странична полза, използването на стъкло в душ кабини създава илюзията за разполагане с повече пространство, което е привлекателно за тези с малки зони за къпане.

ornamentno-staklo-tochka
ornamentno-staklo-harmonia
ornamentno-staklo-2
ornamentno-staklo-vulkan
ornamentno-staklo-fleita-mat
ornamentno-staklo-3
ornamentno-staklo-delta
ornamentno-staklo-maslinova-klonka
ornamentno-staklo-drob
ornamentno-staklo-4

В Ениглас Пловдив нашите експерти  са добре запознати с разнообразието от възможности за дебелина и шарки,  достъпни за клиенти, както от бита, така и от индустрията.  Искате да добавите уникален външен вид към вашето пространство? Помислете за използването на орнаментно стъкло. Свържете се с нас още днес, за да споделите Вашите нужди и идеи.

РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА СТАИ

Стъклото е добър начин за разделяне на стаите. Ако имате отворено пространство между трапезарията кухнята, използването на орнаментно стъкло има допълнителната полза от улавянето на по-голямата част от топлината от готвенето в кухнята. Това помага за намаляване на енергийните разходи и поддържа семейството ви удобно на масата за вечеря.

tgtypes
Сподели