Обемно оцветено стъкло

Прозорци от оцветено стъкло
Какво представлява оцветеното стъкло ?
Познато е в бита, като тонирано или просто  цветно стъкло. Създава се чрез добавяне при производството му на различни пропорции метален оксид към структурата на стъклото. Този процес променя предаването на слънчевата енергия и модифицира цвета, без да променя основните му свойства.
Предлагаме следните дебелини оцветено стъкло 4мм, 5мм, 6мм, 8мм, 10мм, 12мм. Цветовете са светло зелено, тъмно зелено, светло синьо, тъмно синьо, морско синьо, мастилено синьо, сиво, бронз.

 

 

zeleno-ocveteno-staklo  bronz-ocveteno-staklo  tumno-sinio-ocveteno-staklo

 

Ползи от използването на тонирано стъкло

1. Енергийна ефективност
Тонираното стъкло е страхотен начин за редуциране на сметките ви за енергия, особено ако решите да тонирате прозорците си, които са специално проектирани да абсорбират топлината. Така те ще се превърнат освен в  надежден източник на топлина, така и в инструмент за енергийно ефективен дом или бизнес. При използването на топлинно абсорбиращи прозорци не се налага да взимате предпазни мерки за отопление.

Зелено оцветени прозорци

2. Слънцезащита
Оцветеното стъкло не защитава само обзавеждането,  но е и чудесен предпазен инструмент за вашето здраве, докато се наслаждавате на уюта в своя дом или комфорта в офиса. Някои видове оцветени стъкла намаляват  ултравиолетово лъчение с до  99% и следователно по този начин, осигуряват ефективна защита за Вашето семейство, служители, приятели и домашни любимци.

3. Подобрена сигурност
Издръжливостта на цветното стъкло против слънце го прави значително по-устойчиво на счупване от обикновеното безцветно стъкло, което би обезсърчило  евнтуални нарушители да влязат във Вашия имот.

4. Повишена поверителност
Прозорците от затъмнено стъкло предпазват, както от любопитни погледи, така и от вредните влияния на директните слънчеви лъчи. Може да се използваза обособяване и отделяне на различни кътчета в офиса с нужда от по-голяма уединеност и дискретност.

Офис сграда

5. Ниска поддръжка
Тонираното стъкло е изключително лесно за почистване и поддръжка, което ще Ви позволи да отделите повече време работа или забавление. Тези стъкла също така са устойчиви на вода и надраскване, което позволява голяма издръжливост и следователно дълго време ще Ви пестят време и пари.

Къде е приложимо цветното стъкло?

Оцветените стъкла се използват както навън, така и вътре. Подходящи за са изработване на

Сподели